Ένα διαμαντάκι για το διήμερο…

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως ακόμα και δυο μέρες είναι αρκετές για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα σου;

Ο τρόπος είναι απλός: Τα ταξίδια του διήμερου..

IMG_9793Πόλεις μικρές, διαφορετικές, που δεν είναι πάντα στους “δημοφιλείς” προορισμούς, αλλά δε χωράει ο νους πόσο όμορφες μπορεί να είναι.

Σε μια τέτοια πόλη θα είναι αυτή την φορά το ταξίδι μας.

Μπρατισλάβα λοιπόν…  Τόσο μικρή αλλά τόσο γραφική.

Στην Μπρατισλάβα θα φτάσεις είτε αεροπορικώς, πτήσεις έχει τόσο η Aegean Airlines, όσο και η Ryanair, είτε με τον Αυστριακό Σιδηρόδρομο ÖBB από την Βιέννη, όπου η απόσταση είναι μία ώρα και το κόστος είναι μόλις 10€.

IMG_9725

Σε κάθε περίπτωση, η άφιξη σου θα είναι στον κεντρικό σταθμό των τρένων στη Μπρατισλάβα. Από εκεί θα πάρεις το λεωφορείο με τον αριθμό 90 και σε τρεις στάσεις  θα βρεθείς κάτω από το κάστρο της.

Για τη διαμονή σου μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο αγαπημένο μου Mercure Bratislava Centrum Hotel ή το Ibis Bratislava Centrum όπου αφού τακτοποιηθείς, θα ξεκινήσεις την περιπλάνησή σου.

IMG_9748Η Μπρατισλάβα, είναι μια πόλη που δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις τα μέσα μεταφοράς, καθώς, ό,τι θα πρέπει να δεις, είναι προσβάσιμο με τα πόδια.

Ξεκίνησε την βόλτα σου ανηφορίζοντας προς το κάστρο της, όπου από εκεί θα μαγευτείς από την υπέροχη θέα, μιας και όλη η πόλη θα απλώνεται μπροστά σου. Σου εγγυώμαι, ότι θα βγάλεις υπέροχες φωτογραφίες!

Μπαίνοντας στο κάστρο το οποίο κτίστηκε τον 10ο αιώνα θα αντικρίσεις όλες τις εποχές από την χαλκολιθική περίοδο μέχρι και την πιο πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Θα δεις νικητές και ηττημένους που ο καθένας επηρέασε την καθημερινότητα των κατοίκων και εξέλιξε την ιστορία της.

Καθώς θα ανεβαίνεις έναν έναν τους ορόφους θα αντικρίσεις την μεγαλοπρέπεια και τον πλούτο άλλων εποχών και το πιο ψηλό δωμάτιο του κάστρου θα σου χαρίσει απλόχερα την μοναδική θέα της πόλης.IMG_9866

Αφότου τελειώσει η περιήγηση σου στο κάστρο, θα κανείς μια βόλτα μέσα από το πάρκο που το περιβάλλει και θα φτάσεις στα όμορφα πλακόστρωτα στενάκια της παλιάς πόλης, θα περπατήσεις στον δρόμο της στέψης των Ούγγρων Βασιλιάδων, θα χαθείς στα δρομάκια της, θα νιώσεις την αύρα της. Θα καταλάβεις πως η γραφικότητα μιας πόλης σαν κι αυτή δεν συγκρίνεται με τις δημοφιλείς μεγαλουπόλεις που πλημμυρίζουν από κόσμο.

Επίσης, στην Μπρατισλάβα μπορείς να επισκεφτείς το μνημείο του Β’ παγκόσμιου πολέμου «SLAVIN», να χαλαρώσεις περπατώντας στις όχθες του Δούναβη και έπειτα να διασχίσεις την κεντρική γέφυρα και να επισκεφτείς την πλατφόρμα UFO που βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω από τον ποταμό.

IMG_9808Όταν πια θα έχεις κουραστεί από την περιπλάνηση, μια ζέστη σοκολάτα σε ένα από τα καφέ της πόλης ή ένα πιάτο ζεστό gulasch, θα σε χαλαρώσει. Θα σου αρέσει πολύ το Urban Bistro για καφεδάκι και το Divny Janko θα είναι εκεί όταν πεινάσεις.

Θα δεις, όταν επισκεφτείς την Μπρατισλάβα, ποσό θα αλλάξει η άποψη σου για αυτά τα μικρά διαμαντάκια της Ευρώπης και θα καταλάβεις, πως, το πιο σημαντικό είναι να πηγαίνεις αντίθετα από το πλήθος.

Σε περιμένω στο επόμενο ταξίδι μας, γιατί μην ξεχνάς, πως ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων ξεκινάει μόνο με ένα βήμα..


Σχολιάστε